Sunday, May 29, 2011

IDEA BUAT COMPETITION UNTUK KUCHARLANA's HANDMADE :)

Salam... bersempena dengan ulangtahun kelahiran KUCHARLANA's HANDMADE yang ke 4 bulan July neh.... adalah elok kira nye saye memberi penghargaan kepada pembaca blog saye dan juga kepada sesiapa yang terjeling, terlihat, terpandang, terdengar dan bermacam "ter" lagi la tentang KUCHARLANA's HANDMADE.... eba ingat nak wat competition sket berkenaan dgn blog kucharlana tu... korang ade ape-ape cadangan tak competition yg macam mane...??? hope korang boleh membantu la ye... hadiah untuk competition tu mestila ade dan mestilah special... and hadiah untuk mereka yg idea die terpilih pun ade jugak...so molek lah kirenya korang memberi idea kepada kite ye... thank you... heheh :)

Berkobar-kobar.... :)

Sejak abis belajar neh... rasa cam membara je semangat untuk buat handmade.... bukan takat mengait je....tapi macam-macam idea ade dalam kepala neh... hehhee..... :) mane tak nye...kate penganggur setia.... alang-alang tgh jadi suri rumah tangga sepenuh masa... lebih elok kiranye masa yang terluang di isi dengan sebaiknye...cheewahhh... heheheh... ape-ape pun...korang jangan risau... bile settle je barang handmade dari kucharlana... konpem akan terus diupload gambarnye...(kecuali ada halangan yang tak dapat dielakkan) p/s: thanks for all your support

Thursday, May 26, 2011

Ku gila MENGAIT dan MENJAHIT.... :)

Kait...kait jugak....tapi sumbat menyumbat tidak dilupakan :)
untuk pengetahuan korang semua...
I started my handmade stuff bukan dgn crocheting...but with stuffing...
kalo korang click my first blog yang dah dipost kan...korang akan jumpe dolls yang bukan jenis kait-kait...tapi jenis jahit-menjahit...
korang still boleh order stuffed dolls because I still terima order untuk stuffed dolls...
kite taknak jadi habis madu sepah dibuang...(sesuai ke peribahasa tu) hahahaha....

pape pun...I'm relieved that most of them yang tgk kerja hasil tangan kite sangat berpuas hati...
kalo ade pape yang korang rasa patut diperbaiki...just inform me ok...
I'll try my best to make it better :)

last word: THANK YOU FOR ALL YOUR SUPPORT :)

Wednesday, May 25, 2011

KERORO

KERORO ini sangatlah susah untuk di siapkan...
mengambil masa yang lama....
sebelum siap berpeluh-peluh eden nak menyiapkannye...
tapi bile dah siap...
tersenyul lebar la :)
hehehehehe
keroro neh membe kite order...
nama die Suraya...
mula-mula mmg cam tak konfiden je nak wat...
tapi disebabkan die nak keroro neh....(minat katenye)
eden pun cubo la juge.....hehehe
pape pun, mekasih suraya sebab suruh kite buat Keroro neh :)
Bersempena dgn teruploadnye keroro ini...
maka, saya persembahkan......(macam pak jabik la pulok)
Opening song dari cerita kartun Keroro..... :)

video

PERMINTAAN DARI KEKANDA KU SAYANG :)

VESPA....VESPA......VESPA.....!!!!!!!
sangat tak sangka dapat buat vespa neh... :)
thanks to cekedingku sayang yang nak design neh...
sekali buat terus jadi...
kata buat dgn penuh kasih sayang...mestilah menjadi :)
hahahhaah...
vespa neh mmg spesel untuk cekeding tersayang...
tapi kalo sape2 nak order boleh je...
sangat di alu-alukan :)
hehehehe...
anyway...ade lagi design baru...
couple set....
yang perempuan punye dah siap...
tgu yang lelaki je belom siap...
maybe this sunday kot baru kite upload...
sangat excited nak share dgn korang :)
pape pun...thanks untuk korang yang support kite :)

Monday, May 23, 2011

FINALLY

Blog ku sudah berubah wajah...
sangat bosan mencari layout yang menarik...
harap korang yang terbaca blog kite segar mata ye sebab semuanye ijau :)
hahahaha
anyway, ade design baru nak di uploadkan...
maybe tonight or tomorrow morning....
kite pun tak pasti...yang pastinya, akan ade design baru :)
ape2 pun...TUNGGU....... :)

Sunday, May 22, 2011

KUCHARLANA HANDMADE BERWAJAH BARU

sangat dah bosan tgk layout blog... sudah mau tukar ke layout baru... tak tau la bile ade masa nak ngadap laptop lama2....

huh!!! layout baru........ layout baru.......

Monday, May 9, 2011

BARU KELUAR DARI TEMPURUNG KELAPA

Ohhhh My GOD.... sangat lama tak update blog.... mmg sangat2 lama.... sowi sangat-sangat.... kite busy la...ye la...dah last semester kan.... lepas neh dah tak busy dah.... hehehehhe....

tapi...dalam-dalam busy saimen, test, final.... kite sempat lagi mengait.... :) sangat teruja untuk tunjuk kat korang semua.... heheheeh...silakan lah cuti mata dgn melihat design baru dari kite ye :)

anyway, thanks sebab buka blog kite and thanks sebab sudi tgk design baru kite :)

DSLR camera.... membe kite AIZA mintak untuk buat DSLR neh... katanye nak hadiahkan kat abang die yang sangat minat dengan fotografi.... DUA kali cuba buat baru dapat bentuk ini..... jangan main-main...siap ade tali lagi...so nanti kalo dah beli boleh la gantung kat leher ye...

bawa keluar jejalan...boleh amik gambar masuk kat FB...hahahahaha :P sangat teruja bile dah siap....rasa cam photographer je bile pegang...heheheh :)

credit: saplanet original pattern

this cute doll, her name is NANAKO... kenapa nama die NANAKO.... ade sebab di sebaliknye...bukan saje-saje je taruk k... :)

doll neh mak kite mintak... mak nak kite wat keychain perempuan...die tak nak yang nampak cam muda.... die nak yang nampak cam tua sikit... kalo korang perasan, rambut die nampak macam makcik-makcik yang ada dekat Jepun... hehehehe.. :)

sangat suka dengan doll neh....mak kite letak dalam kereta die... :)

Katak neh nama die FROGGIE... Froggie neh kite buat sebab kawan kite mintak... nama die SENOR... :) die memang peminat katak yang tegar.... sangat sukakan kepala katak ini yang sangat besar :) saje je wat besar sket :) baru la nampak lain sket... katak neh sekali design je :) sangat puas hati dengan hasilnye :)

katak neh kawan kite buat keychain untuk kunci kereta die... bile tgk je katak neh... saye asyik tersenyum sendiri... bukan ape, rasa cam bangga pulak sebab dapat tgk barang kite yang dah siap digunakan oleh membe sendiri :)

mekasih SENOR...heheheh :)

okep...design neh lain dari yang lain sket... neh kite buat khas untuk brooch...

kite tak jual lagi...sebab tak de masa nak buat banyak2... kite harapkan dapat jual brooch neh dalam masa terdekat neh.... doakan kite dapat buat banyak2 ye :) hehehehe :)

takat neh je design kite yang baru.... insyaallah dalam masa terdekat neh kite ade design baru lagi k... owh....sangat tak sabar untuk memulakan projek baru :)

THANK YOU untuk korang yang bagi semangat... THANK YOU untuk korang yang like design kite kat FB.....

sangat seronok mengat bile design kite owang len suka :)

THANK YOU SO MUCH :)