Sunday, February 12, 2012

SEDANG MEMBAHAGI MASA

ohhhh yess....sangat lama tak update.... sedang dalam process untuk create new doll... will upload soon bila dah siap.... confirm akan upload.... :) thanks for all your support :)

Wednesday, December 21, 2011

RINDU......... :)

hye semua....tanak cakap...tapi nak kena cakap jugak....
owhhhh....agak lama tak update blog......hahahah.....

today...busy sket sebab ade order....
tapi bukan handmade stuff...tapi order baking....
sebelum tido...usha blog dulu...
owhhh.....rasa rindu untuk membebel...
sooooooo.....ape lagi...
walaupun takde pape untuk diperkatakan.....
tapi......tetap nak berkata2 jugak....
eh berkata ke?? bukan menaip ke???
hummm...pape je la kan... :)

disebabkan tak tau nak menaip ape...
ape kata kite just buat ucapan penghargaan je la... :) hehehehe......

sempena hari baik bulan baik suasana baik neh..(baik ke???)
kite nak ucap thousands.....millions.....and billions....thanks untuk semua2 yang support kite......
tak kisah support dari segi ape pun...idea ke...baca blog ke....jadi follower je.....order handmade stuff ke....bercakap tentang kite kepada membe2 ke....
tak kisahlah ape pun...yang penting, ucapan terima kasih tak terhingga la ye....tanpa anda siapalah kite..... heheeh.. :P

akhir kata sebagai penutup pembebelan hamba :)

TERIMA KASIH DAUN KELADI...LAIN KALI BACA LAGI.....

Sunday, December 4, 2011

CROCHET BROOCH

Salam Disember semua.....tak sangka cepat je 2011 abis... :) tup tap tup tap dah hujung tahun :)

sempena dengan hujung tahun neh.....saya....pemilik blog ini....(chewahh) ingin mengumumkan....the new product of KUCHARLANA's HANDMADE..... jeng jeng jeng.....................

the crochet brooch :) huhuhuhu........ camne?? berkenan...kalo berkenan.....bagus..... kalo tak berkenan takpe....saya tetap berkenan.....hehehe

sebenarnya dah lama buat tapi baru nak upload...biasalah.... masa tak mengizinkan...... but now.....dah ade masa....meh saya tunjuk gambar crochet brooch saya... sebenarnya banyak lagi...tapi saya dah bagi hadiah ke kawan2 saya.... ye la....sebagai kenangan :) buat masa ini...cuma ini je yang ade....

kepada sesiapa yang berkenan..... saya ada amik order...tapi bukan berdasarkan kehendak pelanggan..... saya minta maaf sangat2...saya cuma jual mana yang available je.... i'll sell them soon after i dah siap buat.... so...this crochet brooch is ready made...bukan order baru buat ye... sorryyyy sangat2.... :) i'll upload the picture bila dah ade yang baru..... sesiapa yang berkenan boleh order....kira sape cepat die dapat la ye..... hehehehe...........
ok la....i'm done mumbling....... got to go......

thanks for visiting my blog..... and thanks for your support.. :) God bless you all.....

:)

Sunday, October 16, 2011

JENG JENG JENG

REMEMBER KUCHARLANA'S COMPETITION...click HERE...
pemenangnya dah tau sapa kan....click HERE....
nak tau camne gaya hadiah dia... :)
neh la dia...
MACARON
BIRDY....
thanks effa sebab ajak ramai orang jadi follower untuk blog saya... kalo senang...ajak la lagi...hehehe btw...thanks sebab tak kisah tgu lama untuk saya siapkan hadiah neh... :)

DUSHHHH!!!!!

I punched my head....walawey... why??? coz i've been too busy and i let my blog ditumbuhi lalang-lalang dan rumput-rumput...haihh...too bz too sit down, relax, and update my blog...


life as a student is more happier...(anyone disagree?? = liar) hahahaha.....


i've received numbers of order...some i finished right on time...some...sudah hanyut dibawa arus deras :) well...i'm trying to fulfill each of customer punya keinginan :)


later i'll upload some of my doll's picture... hayatilah mereka sepenuh hati...sebabnya... tah bila pulak nak update blog neh...heheheh :)


p/s: tq NADDY sebab jadi follower untuk blog saya...and tq jugak pada sesiapa yang order :)

Saturday, August 20, 2011

SORRY.....

been very very very busy lately...
don't even have time to write short notes here...
since kerja...sudah tiada masa la nak ngadap laptop 24 hours kan....
but i'll try my best to update sumtin here... :)


sekarang dah cuti seminggu...cuti raya :)
bolehlah mengupload segala gambar handmade yg ade....
can't wait to upload them... :)
tunggu.........hahahaha...


anyway...thanks kepada sape2 yg jadi follower and thanks jugak kepada sesiapa yg ade terjeling sket blog saye...

terima kasih daun keladi...esok lusa bacalah lagi :)

Sunday, July 17, 2011

GEDEGUNG GEDEGANG.... :)

Salam semua....

OMG...i'm soo bz to update blog....
beginilah keadaanku bile banyak order masuk :) hehehe...
well....i like it... :) kate kucharlana...hahaha

sory la kalo tak update blog untuk sementara waktu...sgt bz la....
nanti bile2 kite boleh curi sedikit masa....kite akan update la blog k...hehehe :)
so for now....itu saje la wat setakat neh :)

untuk sape2 yg baru jadi follower saya...
saye ucapkan terima kasih daun keladi...
dan untuk sape yang AKAN jadi follower saya...
saya dahulukan dgn ucapan terima kasih jugak...:) hahaha...

P/S : THANK YOU FOR YOUR SUPPORT :)

Friday, July 15, 2011

THE WINNER IS...............

As I promised before.....arini adalah tarikhnye yang mane pemenangnye akan dapat hadiah kat bawah neh...jeng jeng jeng............ :)
and the WINNER IS.......drumrollllllllllllll...........................................................................
..........................................................................................................................................................
..........................................................................................................................................................
..........................................................................................................................................................
..........................................................................................................................................................
..........................................................................................................................................................
..........................................................................................................................................................
..........................................................................................................................................................
..........................................................................................................................................................
EFFA CURIO
P/S: sory ye curik gambar dekat fb...hehehe :)
tahniah ye effa..so...effa nak kaler ape untuk birdy???
than..nanti kasi alamat effa dekat email kucharlana@gmail.com k...dgn no phone sekali... TQ EFFA sebab ramai ajak kawan join blog eba :)

Wednesday, July 13, 2011

SALAM SEMUA

Salam...esok adalah hari last untuk korang berpeluang menang competition....
so, korang sila inform saya siapa yang perkenalkan blog neh...
ataupun just inform me....siapa yang korang ajak untuk join blog neh... :)
hope korang anta email or just komen je dekat sini k...TQ :)

Monday, July 4, 2011

REMINDER....

Salam semua....
memandangkan ada seorang follower kite kate dia tak dapat pun msg yang saya hantar....
so adalah baik kiranya korang leave comment kat post neh ataupun korang send je kat email saya

kucharlana@gmail.com

bagitahu sape yang kenalkan blog neh kat korang....
senang nanti nak kira... :)

last word....good luck to everyone :)

Sunday, July 3, 2011

COMPETITION PRIZE :)

Salam semua...kite rasa ade baiknye kite post kat sini je hadiah competition tu...
bukan ape...kite takut korang tak baca msg la.....sebab....kite ade send msg kat follower kite....
tapi takde yang reply pun.....
camneh kan senang...korang mesti ade terbaca nanti kan...

neway...hadiah neh mmg betul2 made by kucharlana....
so, korang pasti akan terkenangkan kucharlana....24 hours 7days a week....
hahahaahah....amacam...ok tak :)

ok la...last word...good luck untuk sape2 yang nak menang k....
jemput la ramai2 jadi follower kucharlana.... 15hb july neh....kucharlana akan inform sape yang menang k...thank you :)


the prize.....

Saturday, July 2, 2011

READ MESSAGE PLEASE :)

I've send msg to each of my follower... if u do received my msg....do reply ok.... so senang nak wat kiraan nanti...thank you :)

Thursday, June 30, 2011

GOOD NEWS

For those yang takde blog and want to be my follower using email... well..just submit ur email under the column follow by email.. as simple as that... the good news is...because u r one of my follower... u guys jugak boleh ade peluang untuk menang competition tu...ahahahah... so....gud luck to everyone :)

SORRY...

Salam semua...kita ade cakap nak bagitau hadiah ape nak bagi kan... kena postpone la...dalam 3 ari lagi kite gitaw k.... barang yang nak diberi tu tak siap lagi..insyaallah...dalam ari ahad kite gitaw k... maaf sangat sebab kite berada dalam keadaan yang tak mengizinkan... i promise will get to u A.S.A.P....thank you... and sorry k...

BROOCH......BROOCH....BROOCH....

Salam semua...
aritu kite dah upload banyak gambo doll kan...
so, kena la stop dulu...
hehehhe...

stop pun bukan sebab ape...
sebabnye...kite tgh usahakan satu project lain neh... :)
nak design brooch...


sebelom neh korang ade perasan post kite yang ade cite sket2 pasal brooch kan (click here and scroll down)
so, sekarang, kite nak wat banyak2 brooch neh..then nanti baru kite upload gambo untuk tatapan korang k :)
so for now...korang jenguk la ape yang ade dulu k...

bye for now...


TQ for all your support :)

Tuesday, June 28, 2011

GREENY BIRDY :)

Birdy...
sangat menonjol dengan colour yang kontra.. :)

TITO KEPUNYAAN CEKEDING TERSAYANG :)



Ini Tito kepunyaan buah hati saya...
cute kan dia...heeeee....
thanks sayang sebab jaga die dgn baik :)

COMPETITION

Salam semua...
ingat lagi tak pasal competition yang kite nak buat tu....(click here)
actually...kite dah dapat idea ape nak buat.... meh kite story ok....


Sape2 yang berjaya ajak ramai owang untuk jadi follower Kucharlana's Handmade......
owang tu akan dapat hadiah misteri :)
camne nak tau yang follower baru tu diperkenal kan oleh somebody....
mudah je.....kite akan tanye follower tu sendiri...
sape yang perkenalkan blog kucharlana neh pada die...
bile die dah jawab....kite akan kira dan bandingkan :)


camne kite nak tanye die....mudah je...kite akan send msg kat follower tu and then die reply....then kite pun tau la kan :)

okep...competition neh kite buat sampai bulan july neh...untuk tau siapa pemenang die....
kite akan inform pertengahan bulan July....means dalam 15hb July...okep....
that's all....wish u all gud luck.....TQ

P/S : HADIAH BUKAN SEBARANG HADIAH YE...HADIAH NEH SANGAT ISTIMEWA...... :)

TITO..... YOU LOOK PURPLE!!!

ARROGANT Tito...
hehehe...
before this....with the blue Tito..
takdelah nampak sombong sangat...
nampak pemalu adalah....
but this one...huh...look at him...
sape2 yang berminat...boleh la tgk harga dekat facebook...
nak tau ape nama fb tu...scroll down...then ada link....
click situ and like la....boleh usha harga :)
TQ

BIRDY WITH GREEN AND PURPLE COLOR

As u all know..... This is birdy.... Guna dua color yang kontra... hasilnya cantik jugak.... The one with purple color is male... and the other one is female...(cute and sexy kan) hahahahahah..... P/S : i'll post other dolls later....TQ :)

Wednesday, June 22, 2011

KUCHARLANA'S HANDMADE (FACEBOOK)

Find me on facebook :)
LIKE my page....
View my dolls...with the price :)
thank you :)

http://www.facebook.com/pages/Kucharlanas-Handmade/157960164253442#!/pages/Kucharlanas-Handmade/157960164253442

HAPPINESS COMES AGAIN...

Selepas seminggu laptop kite dihurung virus.....
baru la boleh bernafas dengan betul....
thanks to my new brother-in-law...HADI HASNUL...
yang tolong format kan laptop ambe neh... :)

dalam masa seminggu tu...ape lagi...
mati kutu la jawabnye...
nak online guna PC adik malas nak naik atas masuk bilik die... :)
nak pakai laptop adik lak, malas nak ke hulu ke hilir pasang charger die :)
camne2 pun...laptop kite jugak yang best kan...hehehe :)
sayang laptop kite... :)

anyway, i'm not going to upload any new photo for this moment sebab ade banyak order...
so kena settlekan order tu dulu....
lepas tu baru kite boleh berjimba-jimba dengan kamera, photoshop dan laptop...

got to go for now....
need to settle order orang....
because the dateline is this coming Saturday...
have a nice day to everyone in the world....

p/s: thank you IQA for being my new follower and thank you everyone for all your support :)

Wednesday, June 8, 2011

TUGASAN BUAT SEORANG PENGANGGUR :)

As the title dah mention kan... pentingnya seorang penganggur...jgn di buat main2 ye :) hehehe
1) Kemas umah - Done
2) Jemur kain - Done
3) Basuh pinggan - Done
4) Lipat kain - Done
5) Crochet Camera DSLR - Finish 2...One more to go
6) Crochet Birdy and Tito - Zero Starting :P
7) Jahit Pebo - Zero Starting :P

Monday, June 6, 2011

TIRED TIRED TIRED....

Saangat sangat penat :(
baru je settle kenduri kawen...
lepas neh boleh la nak mengait...
order dah banyak masuk...
cuma belum buat lagi...
insyaalah...dalam minggu neh jugak,
semua order akan disiapkan...
pape pun terima kasih kepada mereka yang order :) P/S: sangat penat sampai tak tau nak tulis ape...eheheh...

Wednesday, June 1, 2011

STOP SEKEJAP.....

Buat masa neh...kite terpaksa stop blogging and crocheting and sewing jap.... akak kite nak kawen 3hb neh...kenduri lak 4hb neh...kenduri sambut menantu 5hb plak.....aduh...penat :'(
kite sangat busy sebab kite kena buat coklat and cupcakes untuk hantaran akak.. pastu kena wat muffin untuk tetamu.... sangat banyak kerja....dan penat :'(

nanti lepas dah settle semua kite tunjuk la design baru kite yang couple set tu.... lepas tu pun baru kite nak start buat order DSLR camera tuh.... ade 3 set DSLR camera kena buat....
heheheh....insyaallah sekejap je buat menda tuh sebab tak nak la owang yang order tu tunggu lama-lama.... :)
pape pun.....nanti kite blog balik la.....

p/s: thank you for all your support

Sunday, May 29, 2011

IDEA BUAT COMPETITION UNTUK KUCHARLANA's HANDMADE :)

Salam... bersempena dengan ulangtahun kelahiran KUCHARLANA's HANDMADE yang ke 4 bulan July neh.... adalah elok kira nye saye memberi penghargaan kepada pembaca blog saye dan juga kepada sesiapa yang terjeling, terlihat, terpandang, terdengar dan bermacam "ter" lagi la tentang KUCHARLANA's HANDMADE.... eba ingat nak wat competition sket berkenaan dgn blog kucharlana tu... korang ade ape-ape cadangan tak competition yg macam mane...??? hope korang boleh membantu la ye... hadiah untuk competition tu mestila ade dan mestilah special... and hadiah untuk mereka yg idea die terpilih pun ade jugak...so molek lah kirenya korang memberi idea kepada kite ye... thank you... heheh :)

Berkobar-kobar.... :)

Sejak abis belajar neh... rasa cam membara je semangat untuk buat handmade.... bukan takat mengait je....tapi macam-macam idea ade dalam kepala neh... hehhee..... :) mane tak nye...kate penganggur setia.... alang-alang tgh jadi suri rumah tangga sepenuh masa... lebih elok kiranye masa yang terluang di isi dengan sebaiknye...cheewahhh... heheheh... ape-ape pun...korang jangan risau... bile settle je barang handmade dari kucharlana... konpem akan terus diupload gambarnye...(kecuali ada halangan yang tak dapat dielakkan) p/s: thanks for all your support

Thursday, May 26, 2011

Ku gila MENGAIT dan MENJAHIT.... :)

Kait...kait jugak....tapi sumbat menyumbat tidak dilupakan :)
untuk pengetahuan korang semua...
I started my handmade stuff bukan dgn crocheting...but with stuffing...
kalo korang click my first blog yang dah dipost kan...korang akan jumpe dolls yang bukan jenis kait-kait...tapi jenis jahit-menjahit...
korang still boleh order stuffed dolls because I still terima order untuk stuffed dolls...
kite taknak jadi habis madu sepah dibuang...(sesuai ke peribahasa tu) hahahaha....

pape pun...I'm relieved that most of them yang tgk kerja hasil tangan kite sangat berpuas hati...
kalo ade pape yang korang rasa patut diperbaiki...just inform me ok...
I'll try my best to make it better :)

last word: THANK YOU FOR ALL YOUR SUPPORT :)

Wednesday, May 25, 2011

KERORO

KERORO ini sangatlah susah untuk di siapkan...
mengambil masa yang lama....
sebelum siap berpeluh-peluh eden nak menyiapkannye...
tapi bile dah siap...
tersenyul lebar la :)
hehehehehe
keroro neh membe kite order...
nama die Suraya...
mula-mula mmg cam tak konfiden je nak wat...
tapi disebabkan die nak keroro neh....(minat katenye)
eden pun cubo la juge.....hehehe
pape pun, mekasih suraya sebab suruh kite buat Keroro neh :)
Bersempena dgn teruploadnye keroro ini...
maka, saya persembahkan......(macam pak jabik la pulok)
Opening song dari cerita kartun Keroro..... :)

video

PERMINTAAN DARI KEKANDA KU SAYANG :)

VESPA....VESPA......VESPA.....!!!!!!!
sangat tak sangka dapat buat vespa neh... :)
thanks to cekedingku sayang yang nak design neh...
sekali buat terus jadi...
kata buat dgn penuh kasih sayang...mestilah menjadi :)
hahahhaah...
vespa neh mmg spesel untuk cekeding tersayang...
tapi kalo sape2 nak order boleh je...
sangat di alu-alukan :)
hehehehe...
anyway...ade lagi design baru...
couple set....
yang perempuan punye dah siap...
tgu yang lelaki je belom siap...
maybe this sunday kot baru kite upload...
sangat excited nak share dgn korang :)
pape pun...thanks untuk korang yang support kite :)

Monday, May 23, 2011

FINALLY

Blog ku sudah berubah wajah...
sangat bosan mencari layout yang menarik...
harap korang yang terbaca blog kite segar mata ye sebab semuanye ijau :)
hahahaha
anyway, ade design baru nak di uploadkan...
maybe tonight or tomorrow morning....
kite pun tak pasti...yang pastinya, akan ade design baru :)
ape2 pun...TUNGGU....... :)

Sunday, May 22, 2011

KUCHARLANA HANDMADE BERWAJAH BARU

sangat dah bosan tgk layout blog... sudah mau tukar ke layout baru... tak tau la bile ade masa nak ngadap laptop lama2....

huh!!! layout baru........ layout baru.......

Monday, May 9, 2011

BARU KELUAR DARI TEMPURUNG KELAPA

Ohhhh My GOD.... sangat lama tak update blog.... mmg sangat2 lama.... sowi sangat-sangat.... kite busy la...ye la...dah last semester kan.... lepas neh dah tak busy dah.... hehehehhe....

tapi...dalam-dalam busy saimen, test, final.... kite sempat lagi mengait.... :) sangat teruja untuk tunjuk kat korang semua.... heheheeh...silakan lah cuti mata dgn melihat design baru dari kite ye :)

anyway, thanks sebab buka blog kite and thanks sebab sudi tgk design baru kite :)

DSLR camera.... membe kite AIZA mintak untuk buat DSLR neh... katanye nak hadiahkan kat abang die yang sangat minat dengan fotografi.... DUA kali cuba buat baru dapat bentuk ini..... jangan main-main...siap ade tali lagi...so nanti kalo dah beli boleh la gantung kat leher ye...

bawa keluar jejalan...boleh amik gambar masuk kat FB...hahahahaha :P sangat teruja bile dah siap....rasa cam photographer je bile pegang...heheheh :)

credit: saplanet original pattern

this cute doll, her name is NANAKO... kenapa nama die NANAKO.... ade sebab di sebaliknye...bukan saje-saje je taruk k... :)

doll neh mak kite mintak... mak nak kite wat keychain perempuan...die tak nak yang nampak cam muda.... die nak yang nampak cam tua sikit... kalo korang perasan, rambut die nampak macam makcik-makcik yang ada dekat Jepun... hehehehe.. :)

sangat suka dengan doll neh....mak kite letak dalam kereta die... :)

Katak neh nama die FROGGIE... Froggie neh kite buat sebab kawan kite mintak... nama die SENOR... :) die memang peminat katak yang tegar.... sangat sukakan kepala katak ini yang sangat besar :) saje je wat besar sket :) baru la nampak lain sket... katak neh sekali design je :) sangat puas hati dengan hasilnye :)

katak neh kawan kite buat keychain untuk kunci kereta die... bile tgk je katak neh... saye asyik tersenyum sendiri... bukan ape, rasa cam bangga pulak sebab dapat tgk barang kite yang dah siap digunakan oleh membe sendiri :)

mekasih SENOR...heheheh :)

okep...design neh lain dari yang lain sket... neh kite buat khas untuk brooch...

kite tak jual lagi...sebab tak de masa nak buat banyak2... kite harapkan dapat jual brooch neh dalam masa terdekat neh.... doakan kite dapat buat banyak2 ye :) hehehehe :)

takat neh je design kite yang baru.... insyaallah dalam masa terdekat neh kite ade design baru lagi k... owh....sangat tak sabar untuk memulakan projek baru :)

THANK YOU untuk korang yang bagi semangat... THANK YOU untuk korang yang like design kite kat FB.....

sangat seronok mengat bile design kite owang len suka :)

THANK YOU SO MUCH :)

Monday, January 31, 2011

HACHIKO

this is HACHIKO.....japanese girl..... :)

Tuesday, January 25, 2011

THANK YOU SO MUCH

Kite just nak ucapkan terima kasih berbanyok sangat-sangat untuk sesiapa yang jadi follower kite.....thanks for all your support.......hope dolls yang kite buat dapat puaskan hati korang........ p/s: thank you so much :)

Saturday, January 22, 2011

PILIHAN WARNA BENANG TERBARU

SILA SCROLL DOWN....THEN CARI PILIHAN WARNA BENANG..... :)

Friday, January 21, 2011

BIRDY

this is BIRDY.... it can be he or she... BIRDY is so cute.... because BIRDY is so GEMOK!!! hahahaa

Sunday, January 9, 2011

TITO

This is TITO....he is a very shy turtle....
there's nothing to type here...
he is too shy to introduce himself...(even to me)
those who like him...
just tell me :)

PISMO

This cutie little baby, named PISMO.....
PISMO neh baby yang sangat2 baik...
kebaikan die terserlah masa kite dalam proses nak mewujudkan die....
hehehehe....die tak banyak meragam...
anyway, u guys....meet PISMO... :)

Friday, January 7, 2011

SAKURA

this is SAKURA...die neh anak kelahiran Jepun...sebab tu mata die sepet :) walaupun mata die sepet...tapi die CUTE :)

Saturday, January 1, 2011

PILIHAN WARNA UNTUK DOLL KORANG :)

sila la buat pilihan ye...pilih which colour yang you all tertarik :)

3 JENIS UNTUK WARNA COKLAT

2 JENIS UNTUK WARNA BIRU

1 JENIS UNTUK WARNA BIRU MUDA

UNGU GELAP DAN UNGU MUDA

HIJAU MUDA DAN HIJAU GELAP

HIJAU DAN KUNING

ORANGE DAN KUNING

PINK DAN MERAH

HITAM DAN PUTIH

MEMENUHI KEINGINAN CIK NURIDAH :)

hari ini kite nak usaha untuk siapkan tupai cik nuri..... mintak2 la sempat....bukan ape...sebelom neh tak dapat nak buat lagsung... demam dari hari selasalagi...hari ini pun demam lagi.... tapi tak la teruk sangat.... kite nak siapkan jugak.....nak jugak nak jugak... tunggu ye cik nuri..... thanks sebab order :) THANKS FOR ALL YOUR SUPPORT!!!!! :)

HOPI

Neh HOPI....die neh manusia yang takde tangan dan kaki...die cuma ade topi je... that's why his name is HOPI...dekat2 je dengan topi kan :)

untuk design neh, topi die boleh cabut2 tau... bile cabut topi die, muka die jadi camni la :) kalo nak design die ade topi, korang boleh la wat camni....

camni...kira...macam2 gaya la korang boleh buat.... :)

cute kan die...masa siap HOPI neh, anak buah kite nanges2 nak...die geram kot tengok mende kecik2 neh...heheh..tapi kite tak leh bagi sebab nak amik gambar dulu... kalo nak order, just cakap je ye... :)

MOUSIE

MOUSIE neh first pattern kite buat masa mula belaja amigurumi... cam lucu je tgk bentuk die... masa buat neh kite tak tahu cara nak buat kaki die.... so untuk biarkan kite ingat yang MOUSIE neh adalah pattern yang kite baru mula nak merangkak-rangkak dalam amigurumi neh.... kite biarkan je die tak de kaki... baru la terkenang memori orang kata...hahaha... :P sian MOUSIE takde kaki.... kite harap korang suka dengan design neh... walaupun die cacat sikit... :) p/s: thanks Teresa for the pattern :)

MASKOT KUCHARLANA's HANDMADE

Neh nama die HOMEY.....
die neh wujud satu je kat dunia neh :)
design neh dengan tak semena-mena kite buat....
dah tak tau design die camne, so mmg akan jadi satu je la kat dunia neh..... :)
ape-ape pun, untuk design amigurumi yang lain, kite akan upload nanti ye....
THANKS FOR YOUR SUPPORT!!!!!

Friday, December 31, 2010

PEBO (Red and Blue)

neh PEBO....design lama....cuma tuka kaler kulit je... :)

MACOLO (Orange and Blue)

Neh design lama....MACOLO....
sebelum neh kaler kulit die hitam ngan hijau kan...
neh dah jadi biru ngan orange pulak :)

BOXXY (Red and Blue)

Neh design lama...BOXXY....tapi dengan warna kulit baru.... :)

BOJIK

Kalo korang perasan la...neh sebenarnye BOJIK...
tapi dengan rupa yang sangat2 lain...
nak dijadikan cerita, sebenarnye, time neh,
BOJIK baru lepas tengok cerita HANTU KAK LIMAH BALIK RUMAH....
tu yang muka die jadi gitu.... :)
korang terima je la ye rupa BOJIK :)

BERTY

Ni design terbaru kite...nama die BERTY....
design neh design feveret mak kite....die cakap...
"Mak suke yang neh, COMEL...buat satu kat Mak,
boleh Mak letak kat atas komputer Mak kat office"

NEW YEAR, NEW DESIGN :')

Salam to everyone.... Sebelom 2011 masuk waktu die, I want to wish everyone, HAPPY NEW YEAR!!!! saya tak pernah berazam tiap kali tahun baru.....heheheh... tapi untuk korang yang dah berazam, hope azam korang tercapai la ye.... :)

Anyway, I hope you all dah lalui tahun 2010 dengan penuh suka dan duka... :) kalo suka aje tak de duka...macam menipu sangat la pulak ye... for those yang berbahagia masa 2010, hope korang akan lebih bahagia pada tahun 2011... :) and for those yang macam tak bahagia sangat and ada rasa yang agak kecewa sikit... don't feel sad...life is always fair... kalo korang tak bahagia tahun 2010, Yang Maha Esa pasti tentukan yang terbaik untuk korang di tahun 2011.... remember to think positive... :)

My mom always said, kalau sekarang neh tak cukup baik, Yang Maha Esa tentu sedang rencanakan yang terbaik untuk kita di masa akan datang....dengan nasihat my mom tu la, I got the best in my life... I always thank to God for that....

berbalik kepada cerita KUCHARLANA's HANDMADE, kite ade design baru.... seperti yang sedia maklum, kite demam baru2 neh, tak dapat nak buat design baru banyak2... anyway, i try my best to do something... yela...nak upload kan sempena masuk tahun baru.... :)

hope you guys will like it...

THANKS FOR ALL YOUR SUPPORT!!!

P/S: *kite sangat berbahagia di tahun 2010... :) *to my family, thanks sebab sayang dan bahagiakan kite... :) *to my love (cekedingku sayang), thanks sebab cintakan kite dan buat kite rasa bahagia... :) *to my friends, thanks sebab terima diri kite yang tak seberapa neh... :)

Thursday, December 30, 2010

KEDEMAMAN KEPANASAN :'(

Sebenarnya kelmarin nak share pasal doll kite yang 25 ketul tu..... ye la....dah siap and dah dihantar dah pun dekat tuan punye badan.... tapi demam pulak tetiba....jadi takde mood nak bukak laptop...

Sekarang neh, hati tengah sedih sebab tak dapat nak mengait.... camne nak upload gambar doll baru kalo tak siap.... sowi sangat2 kalo kite tak sempat nak upload sebelum 2010 abis... niat di hati memang nak siapkan semua... tapi badan pulak tak sihat....demam tetiba je.... tapi insyallah, kalo sempat, konpem kite upload ye...

THANKS FOR ALL YOUR SUPPORT!!!

Tuesday, December 21, 2010

JARIKU PERLU BERSENAM LAGI...

Semalam new order coming in... thanks to MADAM ROZIMA (my boss)... :) she want me to make 25 stuffed dolls (can u all imagine that).........

MADAM kata...dia nak hadiah kan anak buah die stuffed doll tu... "saya nak diorang seme biar semangat sikit nak mula masuk sekolah balik tahun depan", itu yang MADAM kata la.... :)

i'm sooooooo excited nak siap kan seme dolls tu.... i want everything to settle before monday sebab monday dah nak kena post kat MADAM... thank you so much MADAM...

THANKS FOR ALL YOUR SUPPORT :)

P/S: Mood ----> happy and excited kottt... :P

Sunday, December 19, 2010

HEADER BARU SEYH :P

nampak tak header kita yang baru tu...hehehe... that was my new doll...called him HOMEY... :) that doll is not a stuff doll or plushies, but it is an amigurumi... this is my new project instead of stuff doll :) saje je reveal sket2... nanti bile dah banyak amigurumi, kita akan upload k...

kucharlana's handmade dah semakin membesar :) bukan setakat buat stuff doll je, tapi baju, beg, amigurumi, and macam2 la... before 2010 end... i will upload all the amigurumi yang dah siap... and also....maybe ade beg or baju :) insyaallah okep... :) wish me luck....

anyway...thanks for your support :)

Saturday, December 11, 2010

SIAP SUDEY :)

Seme dolls yang di order dah settle :)
Now, I want to start with new dolls...
it's not the stuffed dolls... :P
it's a brand new things.... hehehe
can't wait to upload the picture... :)

For those yang dah tempah,
thank you so much :)
tempah la lagi ye... :)

THANKS FOR THE SUPPORT

Friday, December 10, 2010

NEW ORDER COMING IN

Before the year 2010 end, I have new order coming in :) Have to settle it down before Monday... Well, I got to go and start stuffing the dolls :)

Tuesday, December 7, 2010

ZAPHORD (Blue)

8cm x 5cm

This is Zaphord...BUT...with different facial expression... :)

BOJIK (Orange)

2cm x 6cm

Tuesday, November 30, 2010

HELLO TO THE WORLD!!!

FADZREEL IS SAYING HELLO TO EVERYONE

It is time for me to say hello to the world after few months i've been hiding in a cave....... I really need to refresh my mind... :) hehehe......

anyway, I have something to show to you guys before the year of 2010 end.... I'm quite excited to upload all the photos to my blog.... anyway, just wait for a few weeks for me to finish everything :) hope that everything can be done.... wish me luck :P

Tuesday, January 26, 2010

I AM SO SORRY.........

sorry becoz tak updatekan blog neh... i am so bz rite now... even my dolls pun kena tinggal kat kampung... rite now, i have to focus with study dulu... biasela, first month baru, byk mende tak settle... insyaallah i will update my new dolls later... thanks for all your support... THANKS.... :)

Saturday, November 21, 2009

WAIT FOR MY NEW DOLLS

korang tunggu ok kelahiran dolls saye yg baru.... lebih baru dari yg kat bawah neh... sabar okep... sikit masa aje lagi dolls tu akan di post kan... ingat mau post nari.... tapi kabel kamera pulak ilang... kena tgu beli baru... waaaaaaa..... :( tak sabar nak tunjuk kat korang sebab nak terima komen dari korang.... last word... thanks for your support.....

Monday, November 9, 2009

KOJAK (Blue)

5cm x 3cm

This is Kojak...BUT.....with sad mouth because he don't have the skin around him :'(